Hi, I exist.


Assalamualaikum w.b.t.

What's up sweeties?

Alhamdulillah dapat jugak bukak dan update blog ni! Nak dekat dua bulan tak update nih huhu. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Saya Nurul Fatin Amira dengan rendah dirinya nak minta maaf kalau kat post post sebelum ni ada tersilap bahasa ke termaki ke aaa whatsoever lah (tak guna 'aku' dah, nampak rude dan saya dah insaf hihi).

Next week last jadi maid tak bertauliah kat rumah sebab saya nak sambung belajar daahhhhhhhh. Alhamdulillah I got an offer ke matrikulasi labuan dan dapat course sains (saya dapat modul III tak mau hadap bio lagiiiii sebenarnya). Oh ya I also got offer from uitm as well. Memang dilemma berabis fikir fikir mana satu nak pilih. Dan akhirnya saya pilih matrik.

I don't know how to say tapi saya risau gila kalau kalau tak dapat nak cope dengan life kat matrik nanti (tak pernah duduk asrama memang macam ni). Saya banyak bukak blog blog lain pasal matrik, apa yang akan saya belajar, apa yang nak kena bawa and so on. I also googled pasal pengalaman ex student dari kolej matrikulasi labuan as known as kmlians katanya sebab saya risaaaaaaau gila. Google pasal orientasi lah, bilik asrama macam mana lah, blok asrama macam mana ahh susah la.

Harap harap lepas dah masuk ni saya okay la kat sana memandangkan banyak jugak lah ex classmates saya dari primary and secondary school masuk kml nih.

Saya lupa saya dah dapat lesen driving wuuuu~ Dua kali saya gagal jpj tapi tak nak lah give up sebab sayang kan duit parents bayarkan yuran apa semua tu. Kali ketiga baru pass dan saya pun macam tak sangka (masih tak boleh bayangkan perasaan saya masa tu).

Ok I am gonna stop here, in sha Allah if Allah wills saya update sebelum ke labuan. Doakan saya supaya okay okay saja di sana ya! Hopefully setahun kat sana boleh masuk degree dapat course yang baik baik. Aminnnn~

Jaljayo, bonne nuit and good night :D

Comments

  1. huhuhu take care of urself <3

    ReplyDelete
  2. Hi Fatin, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  3. hi, nice entry. done follow u, follow me back ;) http://acuyuhan.blogspot.my/

    ReplyDelete

Post a Comment