Skip to main content

Tag question by Najwa Zahid.

Assalamualaikum!



Okay I got tagged again! I was tagged by this sweet sis, Najwa Zahid. Thanks a lot! Kali ni kena jawab sepuluh soalan pulak, wahahaha banyak jugak tu. Tak apa, I will gladly answer your questions ya hihi.

Kenalkan diri dan blog dengan gempaknya, rare dan meletop-letop.
Nama diberi Nurul Fatin Amira dan lebih suka dipanggil Amira. I'm  a very easy going person who loves and enjoy simple pleasures in life. Saya selalu minta maaf kat orang sebab takut saya ada buat salah. Pastu some people cakap saya garang dan sombong walaupun sebenarnya saya sangat friendly (mungkin muka saya kot yang garang ni ceh). Blog saya ni tak cantik dan simple saja, hihihi. I mostly write about my personal stories kat dalam blog ni dan sometimes saya post review pasal anime/manga yang saya nak recommend dekat orang.

Kalau awak diberikan peluang untuk miliki sebuah pulau, describe the island. It's your island.
Macam LDK lah pulak saya rasa, hihi. Senang cerita, kat pulau tu kena ada banyak pokok kelapa dan saya nak buat treehouse. Disebabkan saya suka buah kelapa, saya boleh petik buah kelapa tu pastu buat puding, sejukkan air kelapa kat dalam peti ais ya Allah sedapnya. Ok dah imaginasi melebih lebih pulak.

10 tahun akan datang, who you are?
Somebody's wife and mother to be? Eh gurau, saya masih budak lagi hahaha.

Tiga kerjaya/bidang yang awak bercita-cita untuk ceburi.
1. Chemical engineer. Sebab saya memang minat nak jadi engineer.
2. Pastry chef. Saya suka baking.
3. Business bakery. Nak belajar macam mana nak handle business I guess hahaha.

Siapa yang tahu kebanyakan rahsia awak dan kenapa awak rasa selesa untuk beritahu dia rahsia tersebut?
I must say semua rahsia yang saya ada, biasanya saya share dengan mama saya because she knows me very well.

Minat Kpop tak? Kalau minat, kenapa?
Saya minat jugaklah kpop ni tapi tak la obses sangat, hihi. Kenapa saya minat kpop sebab satu saya nak belajar dan faham perkataan hangul. Pastu saya amatlah suka dengan BTS. V dan Kookie comeeeel dengan perangai alien dorang. Lagipun lagu dorang jenis hip hop tu saya suka dengar hehe.

Apa awak akan buat kalau ada RM 1 juta?
Banyak sangat tu satu juta ringgit. Kalau dapat banyak tu, yang pertama saya nak buat rumah banglo besar besar bagi family saya tinggal. Pastu ada modal lebih buka cafe/bakery.

Apa motivasi/prinsip hidup yang awak selalu pegang?
1. Don't be too happy because too much happiness can make you hurt.
2. Always be positive to overcome the negative thoughts.
3. Stay smiling through the day!

Kaya atau berpendidikan. Yang mana awak pilih dan kenapa? Pilih salah satu sahaja.
Berpendidikan. Saya bukan mak mertua si Yasmin yang gila harta, asyik nak kaya saja hahaha. Saya pilih berpendidikan sebab boleh hidup dengan berjaya walaupun tak kaya raya. Money is not everything. Lagipun ilmu wajib dan penting untuk kita tuntut right.

Apa pendapat awak tentang blog ni? Berikan 1 nasihat/tip/komen untuk perbaiki blog ni.
Your blog actually reminds me of my old blog yang saya create sejak darjah empat lagi. Blog akak simple saja tapi saya suka. Saya tak berapa sangat kalau yang fancy ni. Oh ya, yang penting akak selalu update lah drama korea yang best best.


Ok dah selesai jawab, so turn saya bagi lima soalan yang susah dan banyak kbat ceh.

1. What was your first impression of me?
2. List five random facts about yourself.
3. How do you overcome your insecurities?
4. What words make you the best about yourself?
5. Three words/phrases that make you laugh.

Susah kan? Hahaha.

Tag:
Idiey     Ombakbergigi     Reen     Syamsid

Ok bye!

Yours sincerely,
Amira.

Comments

  1. Haha. Thanks jwb soalan tu. byk sgt ye? tu pon rasa nk tmbh lg =P Hopu u can achieve yout dreams and have a great life. Be a good and solehah. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem at all! Hahahaha thanks for tagging me too. Amin in sha Allah. :D

      Delete
  2. OMG XD KBATNYA NIMENGALAHKAN SPM HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha I know right, kbat gila ni Idiey xD

      Delete
  3. Hahaha thank you AMira , can you give me a few days haha bcs I've alot of work to do n I'm quite busy with my studied programme these days but I will answered your question , Inshaa Allah . Once again Thank you AMira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sure, why not? Take your time! You're welcome. :D

      Delete

Post a Comment