Hoping your birthday brings you everything you've ever wished for.

Assalamualaikum!



So how's everybody today? Holiday with family? Working? And me is now mereput kat rumah with my dearest siblings, hihi. Time flies way too fast aite. Harini dah 28 December, lagi tiga hari nak tahun baru.

Tak nak cerita panjang lebar takut merepek saja lebih nanti hihi. Ok kemarin ada seorang classmate aku ni birthday. Disebabkan aku tengah bosan sekarang, baik cerita pasal event birthday dia kemarin.

Kawan aku ni, si Ain Kal ni ajak lah ke event ni. Dorang nak buat birthday surprise untuk Teha, dengar dengar cerita ibu Teha pun turut join jugak lah dalam plan dorang ni. Plan dorang macam ni, dalam pukul dua ah lebih kurang tapi aku datang pukul empat. Sebab sebelum tu aku sibuk ikut siblings beli barang sekolah, ahaks!

Eh ok sambung balik cerita dengan plan dorang. Macam ni, siap berkumpul kemudian ke masjid untuk tunaikan solat Asar. Dah selesai, maka perjalanan diteruskan ke bakery sebelah restoran yang dorang dah buat untuk reservation.

Ok ambik cake, pastu ke restoran sebelah. Taste of Grill tak silap nama restoran tu. Kat situ ada satu tempat khas untuk buat event, tempat tu comel jugak lah aku tengok dan ya boleh tahan lah.

Kalau ikutkan plan, masa Teha buka pintu, semua pun nyanyi lah lagu Happy Birthday tu. Tapi apakan daya, plan yang dirancang tak berjalan dengan sempurna. Semua yang kat dalam tempat tu busy ambik selfie, hidang makanan dan buat apa apa la yang patut dibuat kemarin. Dah masing-masing sibuk buat hal, tiba-tiba lah pintu terbuka dengan luasnya.

Guess who? It's Teha.

Haa apa lagi semua pun terdiam, tiba-tiba blank. Kami tengok Teha, Teha tengok kami. Lagu yang nak dinyanyi pun tak ternyanyi. Dalam sepuluh saat jugak lah kami saling bertentangan mata, cey. Pastu Fadiq pun mula lah nyanyi lagu Happy Birthday tu dan kami pun ikut nyanyi dalam lima kali jugak lah.

Ok dah jumpa, semua pun melunas rindu. Selfie sana sini. Cerita itu ini. Dah sekian! Haha.

Ni hasil selfie, cey.

Yang kat tengah tu birthday girl, kanan dan kiri tu dayang dayang sekalian


Me and Teha

Sebulan jugak lah tak jumpa macik sorang ni lepas paper Biology haritu

  
Tu kek Teha, EXO wuh


Dah jadi macam reunion budak 3 Azam 2013 pulak


Si kakak Fadiq yang bertudung hitam yang ayu lagi comel katanya


Leher nak tercabut dah


Apa apa pun, happy seventeenth birthday, dear Teha. Walaupun lewat sehari nak wish, tapi nak wish jugak lah. Aku ni jenis yang malas nak wish panjang panjang. Sebab nanti reply pun "wah, okay thank youuuuuu I love you" hahaha tak lah semua orang macam tu, tapi kalau aku wish, most of them reply macam tu. Oh ya may your special day (which was kemarin) bring you an extra share of everything that makes you the happiest in the world! Hope you get a great SPM result yang nak keluar bulan tiga nanti and pass with flying colours.

Hashtag wearing pink shawl for the first time in my seventeen years.

Ok bye!

Yours sincerely,
Amira.

Comments

  1. kek tuuu xD lawa! ni mesti kawan awak exostan kan, hihi
    semoga semua dapat result yg cemerlang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe i know right! Yup dia minat exo hihi, amin thank you :)

      Delete
  2. Haha that awkward moment when birthday girl already've been there and wht did you do? , Just staring for 10 seconds . haha Don't worry we are human , not every plan we want , like always right on the spot . At least she's happy , the shes got a good friends like you . Your friends are precious they're almost like your second family . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kaannnnn, if I could turn back time nak saja record video haritu. Alhamdhulillah, that's very kind of you! :)

      Delete
  3. you guys are good friends to her, what a beautiful friendship.
    <3

    ReplyDelete

Post a Comment